Lår
Web
Belægningssten
Beklædning
Sjov
Brugte ringe
Træning af lår
Malerirammer
Containerleje
Bygge
 
Træning af lår

Uanset om du er mand eller kvinde er træning af lår ønskværdigt. For mændene for at få en veldimensioneret krop og for kvinder for at trimme kroppen og få stramme balder og lår.

Men hvordan får man en stram krop og hvorledes kan man gøre træning af lår til en nydelse og ikke en sur pligt. Det vil jeg forsøge at give dig svaret på i denne artikel.

Den ønskværdige træning, som du ønsker at benytte når du træner lår er den såkaldte HIT træningsform. HIT-træning står for High Intensity Training. Høj intensitetstræning betyder at du træner stort set uden pauser og får pulsen op under træningen. Ved at bruge denne træningsform for du ikke en stor voluminøs krop, men derimod en stram trimmet og stærk krop.

Der er mange fordele ved at bruge høj intensitets træning. En af dem er at din træning tager kortere tid. En fordel for de fleste. På denne måde kan du nemmere få træningen passet ind i en travl hverdag. Dernæst får du pulsen op og på denne måde kan du forbrænde fedt alt imens du trimmer kroppen. Sidst og afgørende faktor er at du frigiver flere endorfiner ved at bruge denne træningsform. Så du kommer til at opleve den såkaldte træningshøj. Skal du have det optimale ud af træningen skal den tage imellem 20-30 minutter. Målet er at du kun knap kan gennemføre træningen. Så afpas intensiteten så du kan lige når dit mål. Har du mere energi tilbage når du er færdig med dit træningsprogram er intensiteten ikke hård nok.

Der mange øvelser, som er velegnede til at bruge, til træning af lår. En af de mest populære, specielt iblandt kvinder er kropsvægts squats. Squats-øvelsen er øvelsen hvor du står oprejst og går ned i knæene. En nem øvelse som træner forsiden af lårene og ballerne samtidigt. Bliver øvelsen for let på sigt kan man vælge at tage en vægtstang og sætte på nakken og herefter lave øvelsen.

En anden god øvelse er frivægts lunges. I denne øvelse tager du et langt skridt og går ned i knæ som står fremme. Du skulle gerne kunne mærke at det spænder i lårmusklen.

Tredje øvelse kunne være at lave sidelæns lunges. Her tager står du med fødderne fladt på jorden og tager et skridt sidelæns for så at gå ned i knæet på det ben som er væk fra kroppen.

Såfremt du går i fitnesscenter findes der et hav af maskiner, som kan hjælpe dig med at trimme lårene. Der er abductor-maskinen. Det er maskinen hvor du siddende spreder dine ben, med belastning på hver side. Denne maskine træner henholdsvis inder-ydersiden af lårene alt afhængig af hvor puderne er placeret.

Der er mange ting som man skal huske når man træner lår. Den første er at gør man det rigtigt bliver man øm de første par dage efter. Så det er anbefaleligt at starte en dag, hvor man ikke skal bevæge sig voldsomt meget dagen efter. Opvarmning er også ekstremt vigtigt at tænke på når man træner lår. Det kan give voldsomme smerter (og længerevarende skader) hvis man starter for hårdt ud. Er musklerne kolde og man går for langt ned i lårene risikerer man at lave skade på muskler og sener. Så varm op, gå eventuelt en hurtig tur (i hurtigt tempo) inden træningen. Og husk i de første øvelser ikke at gå helt ned før du kan mærke at kroppen er varm og klar.

Det er ikke kun træningen, som har betydning for om du får succes med din træning af lårene. Nej, kosten er mindst en ligeså vigtig faktor. Du kan ikke omdanne fedt til muskler. Fedt skal forbrændes og musklerne skal opbygges. Derfor er det vigtig du får en alsidig og varieret kost, som opfylder dit behov for vitaminer, mineraler og ikke mindst proteiner. Proteiner holder dig mæt længere og er med til at bygge dine muskler op. Mange kvinder er bange for at spise for mange proteiner, af frygt for at blive store og pumpede af udseende. Det er en myte. Hvis du dyrker HIT-træningen kan du få stor succes med at øge dit proteinindtag. På denne måde vil du få stærkere muskler og et mere fit udseende. Den såkaldte tonede krop.

Sidst men absolut vigtigst. Sørg for at få nok væske. Vand er vitalt i forhold til vores overlevelse og træning. Det anbefales at du drikker minimum 2-3 liter om dagen. På denne måde bliver du ikke dehydreret når du træner.

Så hop ud i det og husk træning af lår består ikke kun af træning, men korrekt træning. Så benyt HIT-træningsmetoden når du træner dine lår. Så får du de mave, baller og lår som enhver kvinder drømmer om at have.